Menu Duchówki

CZAS ROZPALIĆ W PIECU! Duchówka oferuje Państwu wyśmienite mięsiwo z pieca.Naszą specjalnością jest cielęcina i młoda wieprzowina, której smaku nikt nie jest w stanie zapomnieć.Do tego proponujemy zupę cappuccino – krem z warzyw na bulionie wołowym, w której dużą rolę odgrywają delikatne bataty.Na przystawkę proponujemy grzanki serowo – jabłkowe w sosie z białego wina.

img04_03

    • MAGDA GESSLER POLECA

    • PRZEKĄSKA - SAŁATY MIESZANE Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM I VINIGRETTE

      19,-

      100G

    • ZUPA - CAPUCCINO KREM Z BATATÓW W TOWARZYSTWIE GRZANKI Z SEREM BLUE CHESS

      14,-

      300ml

    • CIELĘCINA - UDZIEC CIELĘCY PIECZONY W PIECU SZYNKA CIELĘCA PIECZONA W PIECU , W TOWARZYSTWIE PUREE Z BIAŁYCH WARZYW Z TOPINAMBUREM, PIECZONEGO ZIEMNIAKA I BURACZKAMI NA CIEPŁO

      46,-

      180/100/100g

    • DESER - DROŻDŻÓWKA Z JABŁKAMI ZAPIEKANA POD KOGLEM MOGLEM

      14,-

img03_03

    • W TYM MIESIĄCU POLECAMY :

    • PRZEKĄSKA - KREWETKI TYGRYSIE

      30,-

      z czosnkiem i papryką w aromatyczno winno-maślanym sosie podawane z chrupiącą bagietką .

    • PRZEKĄSKA - TATAR ZE ŚLEDZIA

      19,-

      podawany na ciemnym pieczywie.

    • ZUPA - STAROPOLSKIE FLAKI WOŁOWE

      14,-
    • DANIA GŁÓWNE - TAGIATELLE Z KURCZAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI

      27,-

      w aromatycznym sosie z oliwy z dodatkiem zielonej pietruszki .

    • WARKOCZ Z POLĘDWICZKI WIEPRZOWEJ W SOSIE GRZYBOWYM

      32,-

      podawany z kopytkami oraz mixem sałat .

    • SZASZŁYKI DROBIOWE Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ, PASTĄ Z RUKOLI ORAZ SUSZONYMI POMIDORAMI

      29,-

      z dodatkiem opiekanych ziemniaków i mixem sałat .

    • DESER - CIASTO RAFAELLO

      16,-

      kokosowe ciasto na biszkopcie z białą czekoladą podawane na musie z malin .

    • WINO GRZANE

      15 ,-
    • PIWO GRZANE

      12 ,-

img05_03

    • PRZEKĄSKI

    • TATAR Z POLĘDWYCY WOŁOWEJ Z MARYNOWANYMI OGÓRKAMI, PIECZARKAMI, CEBULKĄ, ŻÓŁTKIEM I PIECZYWEM

      24,-

      100/50g

    • CARPACCIO Z PLASTRÓW MARYNOWANEJ POLĘDWICY WOŁOWEJ SKROPIONE OLIWĄ Z OLIWEK I SOKIEM Z CYTRYNY

      26,-

      100 g

    • KREWETKI TYGRYSIE

      30 ,-

      Z CZOSNKIEM I PAPRYKĄ W AROMATYCZNO WINNO-MAŚLANYM SOSIE PODAWANE Z CHRUPIĄCĄ BAGIETKĄ .

img05_06

    • ZUPY I SAŁATKI

    • ROSÓŁ Z DOMOWYM MAKARONEM

      9,-

      300 ml

    • CAPUCCINO KREM Z BATATÓW W TOWARZYSTWIE GRZANKI Z SEREM BLUE CHESS

      14,-

      300 m

    • WĘGIERSKA ZUPA OSTRA GULASZOWA Z WARZYWAMI, ZIEMNIAKAMI I KLUSKAMI Z DESKI

      16,-

      300 ml

    • SAŁATKA Z GRILOWANYMI KAWAŁKAMI PIERSI Z KURCZAKA

      22,50,-

      MIX SAŁAT, POMIDORY, CEBULA I GRILLOWANE: CUKINIA, PAPRYKA, PIECZARKI 100/350 g

    • SAŁATKA GRECKA Z FETĄ

      20,50,-

      POMIDOR, OGÓRKI , PAPRYKA, OLIWKI , FETA , PIETRUSZKA I OREGANO 350 g

    • SAŁATKA Z GRILLOWANYM ŁOSOSIEM

      29,-

      SAŁATY Z JAJKIEM, ŚWIEŻĄ PAPRYKĄ, POMIDOREM, SOSEM VINEGRETTE ORAZ BAGIETKĄ 80/300 g

img06_06

DANIA GŁÓWNE
MAIN MENU
    • MAKARONY I PIEROGI

    • SPAGHETTI CARBONARA

      20,-

       Z SZYNKĄ I BOCZKIEM W SOSIE ŚMIETANOWYM  100/100/100 g

    • PIEROGI Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM

      23,-

      PODAWANE W TRUFLOWYM SOSIE GORGONZOLA Z PARMEZANEM 5 szt .

    • PIEROGI Z MIĘSEM I OKRASĄ

      20,-

      5 szt.

    • KURKI W ŚMIETANIE

      24,-

      PODAWANE Z PLACKAMI ZIEMNIACZANYMI  80 g /3 szt.

    • RYBY

    • FILET Z ŁOSOSIA PIECZONY NA GRILLU

      39,-

      PODAWANY Z WARZYWAMI GRILLOWANYMI Z PIECZONYM ZIEMNIAKIEM 200/150/100 g.

    • FILET Z SANDACZA SMAŻONY NA MAŚLE

      37,-

      PODAWANY Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I PIECZONYM POMIDOREM Z ZIEMNIAKAMI PUREE 250/150/100 g

    • WOŁOWINA

    • BEFSZTYK WOŁOWY - POLĘDWICA WOŁOWA PIECZONA NA GRILU

      62,-

      PODAWANA NA MIESZANYCH SAŁATACH Z POMIDORAMI I OPIEKANYMI ZIEMNIAKAMI 180/50/200 g

    • POLĘDWICA LEŚNICZEGO- PLASTRY POLĘDWICY WOŁOWEJ DUSZONEJ Z GRZYBAMI

      55,-

      PODAWANA Z PLACKAMI ZIEMNIACZANYMI150/50/200 g

    • JAGNIĘCINA

    • GICZ JAGNIĘCA PIECZONA W PIECU

      50,-

      PODAWANA NA ZASMAŻONEJ KAPUŚCIE I KOPYTKACH 350/250 g

    • WIEPRZOWINA

    • ŻEBERKA WIEPRZOWE Z PIECA Z MIODEM I ORZECHAMI

      34,-

      PODAWANE Z OPIEKANYMI ZIEMNIAKAMI PLUS ZESTAW SURÓWEK

      400/150/100 g

    • GOLONKA Z PIECA

      35,-

      PODAWANA NA ZASMAŻANEJ KAPUŚCIE Z OPIEKANYMI ZIEMNIAKAMI 400g

    • SAGANEK Z PLASTRAMI POLĘDWICZEK ZAPIEKANYMI W PIECU Z PIECZARKAMI

      34,-

      W WINNYM SOSIE ŚMIETANOWYM Z SZAŁWIĄ, KLUSKAMI Z DESKI I ŻÓŁTYM SEREM 150/300 g

    • KOTLET SCHABOWY Z KAPUSTĄ NA CAŁĄ DESKĘ

      34,-

      TRADYCYJNY KOTLET ZE SCHABU PODAWANY NA KAPUŚCIE Z KLUSKAMI ZIEMNIACZANYMI

    • DRÓB

    • SAGANEK Z ZAPIEKANYMI W PIECU PLASTRAMI PIERSI KURCZAKA ORAZ GRZYBAMI

      29,-

      W SOSIE PAPRYKOWO-CZOSNKOWYM Z WARZYWAMI, SEREM I KLUSKAMI Z DESKI 150/300 g

    • GRILL MIX

      32,-

      FILET Z PIERSI KURCZAKA, SZASZŁYK Z POLĘDWICZKI WIEPRZOWEJ, PODAWANE Z SAŁATĄ Z POMIDOREM I OPIEKANYMI ZIEMNIAKAMI 150/50/300g

    • GRILLOWANA KIESZONKA DROBIOWA Z SUSZONYMI POMIDORAMI BAZYLIĄ ORAZ SEREM MOZZARELLA

      29,-

      PODAWANA Z ZIEMNIAKAMI PIECZONYMI ORAZ MIXEM SAŁAT

    • PIRAMIDKA DROBIOWA NA PLACKACH ZIEMNIACZANYCH

      32,-

      Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI ORAZ SOSEM GRZYBOWYM .

img07_06

    • DANIA DLA DZIECI

    • ROSÓŁ Z DOMOWYM MAKARONEM

      5,-

      200 ml

    • ZŁOTE PALUSZKI Z KURCZAKA

      16,-

      CHRUPIĄCE FILECIKI DROBIOWE Z FRYTKAMI , SURÓWKA PLUS KETCHUP 100/120 g

    • SCHABOWY DROBIOWY

      16,-

      Z KOPYTKAMI NA MAŚLE  I  MIZERIĄ

    • NALEŚNIK Z TWAROGIEM I ORZECHAMI

      7,-

      Z SOSEM MALINOWYM PODAWANE Z BITĄ ŚMIETANĄ

img08_06

    • DESERY

    • SERNIK MIODOWO – CYNAMONOWY NA ZIMNO

      16,-

      PODAWANY Z BITĄ ŚMIETANĄ .

    • SZARLOTKA PODAWANA NA CIEPŁO

      14,-

      Z LODAMI, CZEKOLADA I BITĄ ŚMIETANĄ

    • CHRUPIĄCA BEZA POD PIERZYNKĄ

      16,-

      TORCIK BEZOWY Z KREMEM KARMELOWYM NA BAZIE MASCARPONE

img09_06

NAPOJE I ALKOHOLE
DRINKS & ALCOHOL
    • NAPOJE

    • ŚWIEŻO WYCISKANE SOKI Z CYTRUSÓW

      FRESHLY SQUEEZED FROM FRUIT

    • mały 200 ml

      8,-
    • duży 300 ml

      14,-
    • POMARAŃCZOWY 200 ml

      5,-
    • JABŁKOWY 200 ml

      5,-
    • POMIDOROWY 200 ml

      5,-
    • GREJPFRUTOWY 200 ml

      5,-
    • ZIMNE

      COLD

    • COCA - COLA ,FANTA ,SPRITE, KINLEY TONIC, NESTEA 200 ml

      4,-
    • WODA MINERALNA 200 ml (gazowana i niegazowana )

      4,-
    • KAWY

    • ESPRESSO

      9,-

      9 g

    • ESPRESSO DOPPIO (PODWÓJNA MOC )

      10,-

      9 g

    • ESPRESSO MACCHIATO (ESPRESSO NAKRAPIANE MLEKIEM )

       7,-

      9 g

    • ESPRESSO CON PANNA ( ESPRESSO Z BITĄ ŚMIETANĄ )

      7,-

      9 g

    • KAWA CREMA – Z EKSPRESU

      7,-

      CREMA COFFEE – from a machine / 9 g

    • KAWA PARZONA

      7,-

      TURKISH COFFEE 9 g

    • KAWA PO WIEDEŃSKU (KAWA CZARNA Z BITĄ ŚMIETANĄ )

      10,-

      9 g

    • CAPPUCCINO

      8,-

      9 g

    • CAPPUCCINO PODWÓJNA MOC

      9,-

      9 g

    • CAPPUCCINO SMAKOWE

      10,-

      (kokos , carmel , amaretto , creme brulee , Irish ) / 9 g

    • CAFFE LATTE MACCHIATO ESPRESSO Z PIANKĄ Z MLEKA

      9,-

      espresso with a milky foam / 9 g

    • CAFFE FARPPE

      15,-

      CAFFE – ICE FRAPPE / 9 g

    • KAWY SMAKOWE

    • CAFFE LATTE CARMEL

      14,-

      9 g

    • CAFFE LATTE COCO

      14,-

      9 g

    • CAFFE LATTE AMARETTO

      14,-

      9 g

    • CAFFE LATTE CRÈME BRULEE

      14,-

      9 g

    • CAFFE LATTE IRISH

      14,-

      14,-

    • CAFÉ BOM BOM (KAWA ESPRESSO Z MLECZKIEM ZAGĘSZCZONYM )

      12,-

      (espresso with milk thickened) / 9 g

    • KAWY Z ALKOHOLEM

    • KAWA PO IRLANDZKU (NA BAZIE WHISKY)

      15,-

      Irish coffee (based on Whiskey) / 9 g

    • KAWA IRISH CREAM (NA BAZIE BAILEYS)

      15,-

      Irish coffee (based on Baileys) / 9 g

    • KAWA PO MEKSYKAŃSKU (NA BAZIE KAHLUA)

      15,-

      Coffee Mexican (based on Kahlua) / 9 g

    • KAWY MROŻONE

    • CAFFE FRAPPE COCO

      16,-

      CAFFE – ICE FRAPPE COCO / 9 g

    • CAFFE FRAPPE CARMEL

      16,-

      CAFFE – ICE FRAPPE CARMEL / 9 g

    • CAFFE FRAPPE AMARETTO

      16,-

      CAFFE – ICE FRAPPE AMARETTO / 9 g

    • CAFFE FRAPPE IRISH

      16,-

      CAFFE – ICE FRAPPE IRISH / 9 g

    • CAFFE FRAPPE CREME BRULEE

      16,-

      CAFFE – ICE FRAPPE CREME BRULEE / 9 g

    • HERBATY DILMAH PARZONE W IMBRYKU

    • HERBATA EARL GREY

      6,-

      TEA EARL GREY

    • HERBATA ZIELONA

      6,-

      TEA GREEN

    • HERBATA CZERWONA

      6,-

      TEA RED

    • HERBATA WANILIOWA

      6,-

      TEAVANILLA

    • HERBATA IMBIR Z MIODEM

      6,-

      GINGER TEA WITH HONEY

    • HERBATA MALINOWA

      6,-

      TEA RASPBERRY

    • HERBATA MANGO Z TRUSKAWKĄ

      6,-

      TEA WITH STRAWBERRY MANGO

    • HERBATA MROŻONA (CZARNA , ZIELONA )

      10,-

      ICE TEA (black, green)

    • DRINKI

    • MOJITO

      18,-

      (Rum biały, cukier brązowy, mięta, woda gazowana, lód kruszony, limonka) (white rum, brown sugar, mint, sprinkled water, crushed ice, lime)

    • CAIPIROSKA

      16,-

      (limonka, cukier trzcinowy wódka ,kruszony lód ) (lime, cane sugar, vodka, crushed ice)

    • COSMOPOLITAN

      16,-

      (Wódka, likier Cointreau lub Triple Sec, limonka, sok żurawinowy) (vodka, Cointreau or Triple Sec, lime, cranberry juice)

    • SEX ON THE BEACH

      17,-

      (Wódka, likier brzoskwiniowy, malibu, sok pomarańczowy, sok żurawinowy lub czarna porzeczka) (Vodka, peach liquer, malibu, orange juice, cranberry juice or black currant juice)

    • LONG ISLAND ICE TEA

      18,-

      ( Wódka, Triple Sec, Rum, Gin, Tequila, Coca-Cola) (vodka, Triple Sec, Rum, Gin, Tequila, Coca-Cola)

    • ORANGE PASSJON

      16,-

      (Campari , sok pomarańczowy ) (Campari , orange juice )

    • ALKOHOLE

    • WHISKY & WHISKEY & BOURBON

    • Ballantine’s 40 ml

      10,-
    • Glenfiddich 12 years 40 ml

      15,-
    • Johnnie Walker Red 40 ml

      10,-
    • Johnnie Walker Black 40 ml

      15,-
    • Jack Daniel’s 40 ml

      10,-
    • Jim Beam 40 ml

      12,-
    • Jim Beam Black 40 ml

      10,-
    • Cognac Camus Grand V.S.O.P. 40 ml

      12,-
    • Brandy Metaxa 5 ***** 40 ml

      26,-
    • LIKIER / LIQUEUR

    • Becherovka 40 ml

      10,-
    • GIN

    • Segram's 40 ml

      8,-
    • Lubuski 40 ml

      6,-
    • WÓDKA / VODKA

    • Smirnoff 40 ml

      5,-
    • Wyborowa 40 ml

      5,-
    • Żubrówka 40 ml

      5,-
    • Dębowa 40 ml

      9,-
    • Finlandia 40 ml

      10,-
    • PIWO / BEER

    • OKOCIM 500 ml

      7,-
    • GRIMBERGEN z beczki / draft 400 ml

      13,-
    • CARLSBERG 500 ml

      7,-
    • KASZTELAN z beczki / draft 500 ml

      7,-
    • KASZTELAN z beczki / draft 300 ml

      5,-
    • WERMUTH

    • Martini Bianco, Extra Dry 80 ml

      9,-
    • TEQUILA

    • Sierra Silver 40 ml

      10,-
    • Sierra Gold 40 ml

      10,-
    • WINA BIAŁE

    • Spes Blanc de Blancs Vin de Table Demi-Sec 75cl

      40,-

      Francja- Spes - Blanc de Blancs to białe, półwytrawne wino
      o zrównoważonej strukturze, delikatnym aromacie jabłka,
      brzoskwini i orzechów. Najlepiej smakuje podawane do drobiu,
      ryb, cielęciny, serów oraz dań kuchni.

    • Antoine Moueix A.C. Bordeaux 75cl

      95,-

      Francja- Specjalna maceracja i fermentacja w niskiej temperaturze
      zapewniają charakterystyczny aromat sauvignon, a także nadają
      winu strukturę i długość. Dzięki półrocznemu dojrzewaniu
      na osadzie, bukiet nabiera harmonii, finezji i mocy.

    • Rocca Ventosa Pinot Grigio I.G.T. Colline Teatine 75cl

      60,-

      Włochy-Przyjemne orzeźwiające i chrupkie wino z akcentem owoców
      południowych i wyrazistym akcentem limonki. Przyjemny,
      rześki finisz. Polecane jako aperitif, do owoców morza, ryb,
      drobiu i lekkich dań.

    • Reserva Chardonnay D.O. Valle de Casablanca, Santa Carolina 75cl

      85,-

      Chile- Reserva Chardonnay produkowane jest w dolinie Casablanca
      i dojrzewa przez okres 6 miesięcy w małych beczkach
      z francuskiego i amerykańskiego dębu. Głęboki, żółty kolor
      z aromatami owoców tropikalnych, toffi oraz wanilii.
      Mocno owocowe wino o delikatnej, maślanej strukturze
      i długim finiszu. Znakomicie pasuje do ryb, sałatek,
      białego mięsa i owoców morza.

    • Tree Wholly Sheep Sauvignon Blanc Marlborough 75cl

      95 ,-

      Nowa Zelandia - Wino o słomkowym kolorze, aromatach agrestu, fig z dotykiem
      skoszonej trawy. Wino o intensywnej owocowej palecie.
      Podawać jako aperitif, do szparagów, ostryg, letnich sałat

    • WINA CZERWONE

    • Spes Rouge de France (półwytrawne) Vin de Table Demi-Sec 75CL

      40 ,-

      Francja- Spes - Rouge de France to przyjemne półwytrawne wino
      o głębokim rubinowym kolorze, eleganckiej i zrównoważonej
      strukturze. Harmonijna kompozycja aromatów czerwonych
      owoców, wanilii i minerałów. Doskonałe do mięs, makaronów
      i serów.

    • Mas Petit Organic D.O. Penedes 75CL

      70 ,-

      Hiszpania - Wino o zapachu leśnych owoców, korzeni i pieczonego mięsa.
      Niezwykle przyjemne i pełne w smaku, długie i złożone
      na podniebieniu. Polecane do czerwonych mięs, miękkich
      serów, pasztetów i kuchni myśliwskiej.

    • Baron De Ley Rioja D.O.C. Rioja75CL

      80,-

      Hiszpania - Wytwarzane tradycyjną metodą tylko ze szczepu maturana,
      z długim okresem maceracji winogron. Dojrzewanie odbywa się
      w amerykańskich, dębowych beczkach i nadaje winu naturalnej
      wartości. Długie starzenie w butelkach łagodzi to znakomite
      wino i nadaje mu subtelnej finezji.

    • El Ilusionista Crianza D.O. Ribera del Duero Crianza 75cl

      120,-

      Hiszpania - Starzone przez 12 miesięcy w beczkach z amerykańskiego
      i francuskiego dębu. Wino kryjące zapachy wiśni, ziół. Delikatny
      aromat laski waniliowej przechodzący w nutę dojrzałych moreli.
      Świetnie zrównoważone w smaku. Pasuje do kuchni myśliwskiej,
      twardych serów.

    • Chateau de Terrefort - Quancard A.C. Bordeaux Superieur75CL

      95,-

      Francja -Wino charakteryzuje się pięknym głębokim rubinowym kolorem
      z amarantowymi refleksami. Zbudowane na bazie trzech
      podstawowych szczepów bordoskich: cabernet sauvignon,
      cabernet franc i merlot. Intensywny, bogaty bukiet o owocowym
      aromacie z nutami czarnych porzeczek, leśnych jagód,
      delikatnych ziół i wanilii. Bardzo łagodne o niskiej kwasowości,
      dojrzałe, soczyste i mięsiste, o delikatnych taninach.
      Jest idealnym towarzyszem ciemnych mięs, dziczyzny,
      makaronów i dojrzałych serów. Znakomicie nadaje się do
      leżakowania. Dobry stosunek ceny do jakości.

    • Chianti Fontella D.O.C.G. Chianti 75cl

      70 ,-

      Włochy- Chianti to dojrzewało w beczkach ze słoweńskiego dębu,
      o typowym aromacie chianti. Trunek ten jest średnio
      ekstraktywny, z owocową i wiśniową końcówka sangiovese.
      Idealne do pieczonych czerwonych mięs, grillowanych warzyw,
      potraw mięsnych z leśnymi grzybami.

    • Conte Di Campiano Primitivo D.O.C.Primitivo di Manduria 75cl

      90 ,-

      Włochy -  Włoskie wino ma intensywny oraz złożony bukiet,
      z wyczuwalnymi aromatami dojrzałych owoców śliwki i wiśni,
      połączonych z nutami przypraw. W smaku wyczuwamy
      bogactwo dojrzałych owoców, co w połączeniu z niską
      kwasowością daje włoskie wino czerwone, które przeniesie nas
      do słonecznej Puglii i przywita armatami pełnych dojrzałych
      czerwonych owoców połączonych z niską kwasowością.

    • Woodhaven Zinfandel California 75cl

      75 ,-

      Usa-Dobrze zbudowane wino bogate w aromaty śliwek oraz wiśni
      o pięknej, intensywnej barwie wpadającej w granat. W smaku
      wyczuwalne są maliny oraz czarna porzeczka z delikatną
      nutą przypraw. Winogrona pochodzą z wyselekcjonowanych
      w Północnej Kalifornii. Wino poddawane jest procesowi
      wydłużonej fermentacji, co pozwala na pełne wydobycie smaku
      oraz złagodzenie tanin.

    • Ventisquero Reserva Cabernet Sauvignon D.O. Valle del Colchagua 75cl

      75 ,-

      Chile-Solidne wino powstałe z kupażu winogron cabernet sauvignon
      (85%) z Maipo oraz cabernet franc (15%) uprawianych
      w Colchagua. Dojrzewa przez okres 10 miesięcy w stalowych,
      nierdzewnych kadziach i beczkach z amerykańskiego dębu.
      Charakteryzuje się ciemną barwą z intensywnymi odcieniami
      fioletu oraz aromatami przypominającymi przede wszystkim
      dojrzałe śliwki oraz wanilię i tytoń. Polecane głównie do potraw
      z grilla, pieczonych czerwonych mięs oraz dojrzałych serów.

    • Finca El Origen Reserva Malbec Valle de Uco 75cl

      80 ,-

      Argentyna- Ciemno czerwone wino z fioletowym rantem. Wyczuwalne nuty
      dojrzałych owoców, zwłaszcza śliwek, jagód i truskawek oraz
      szczypty cynamonu. Miękka i przyjemna końcówka z okrągłymi
      taninami. Serwowoać do potraw mięsnych z grilla, pieczonych
      warzyw, wędlin.

    • Pirosmani 75cl

      70 ,-

      Gruzja- Czerwone, półsłodkie wino, które powstało ze specjalnie
      wyselekcjonowanych gron. Aromatyczne, pełne korzennych
      i pieprzowych nut.

    • WINA MUSUJĄCE

    • Ponte Prosecco D.O.C.G.75CL

      70,-

      Wytrawne, musujące wino z jednej z najbardziej znanych
      stref klasyfikacji D.O.C.G. We Włoszech – Treviso nazwane jako
      Spumante, wytwarzane z bardzo aromatycznego szczepu
      Prosecco (Glera). Słomkowo-żółta barwa ze złotymi refleksami.
      W bukiecie trwałe z wrażeniem wyjątkowej świeżości.

    • Frederic Chopin Demi-Sec Vin Mousseux, France 75CL

      50 ,-

      Deserowe wino musujące półwytrawne wytwarzane metodą
      charmat. Słomkowy kolor, lekko słodki smak i subtelne aromaty
      tworzą ciekawe i harmonijne wino, które świetnie komponuje
      się ze świeżymi owocami i delikatnymi deserami.

    • WINA RÓŻOWE

    • Villa Rosale Zinfandel (półsłodkie) I.G.T. Puglia, 75CL

      50,-

      Włochy - Wino półsłodkie. Subtelny bukiet o nutach kwiatowych,
      doskonale dopełniony orzeźwiającym i delikatnym aromatem
      truskawek oraz dojrzałego arbuza.

    • WINO DOMU

    • Premio White white Central Valley, Chile - KIELISZEK

      10,-

      Świeże, miękkie i owocowe wino o intensywnych zapachach
      owoców południowych, głównie cytryn. Bardzo przyjemne
      i delikatne.

    • Premio Red Central Valley, Chile - KIELISZEK

      10,-

      Dobry przykład delikatnego, owocowego, dobrze zbudowanego
      wina z Central Valley. Jasno-malinowa barwa z typowymi
      odcieniami owoców jagodowych. Wino znakomicie pasuje do
      czerwonych i białych mięs, żółtych serów czy makaronów.
      Wino półsłodkie, delikatne, o długotrwałym bukiecie
      z nutami suszonych owoców. Delikatne akcenty korzenne.
      Idealnie pasuje do deserów.